Saskia Vanhove, Bieke Van Genechten, Rani Peeters & Lize Swerts

Hasselt, Hamont-Achel, Zonhoven & Lummen

PXL-Healthcare

Ergotherapie


Woonwijzer Dementie 
Literatuurstudie en praktijkonderzoek naar de implementatie van de app RoomScreening in de eerstelijnszorg bij personen met dementie, cognitieve problemen en/of mobiliteitsproblemen en hun mantelzorger in de thuissituatie.

Wij onderzochten de mogelijkheden voor implementatie van de ‘RoomScreening’ voor analyse van de woning bij personen met dementie en cognitieve en/of mobiliteitsproblemen en concludeerden dat de app kan toegepast worden binnen het elektronisch H-OPP. We maakten een handleiding voor de professionele gebruiker en een hulpmiddelenwijzer top 10 op in brochurevorm. Daarnaast werkten we aan de verfijning en testten we de validiteit, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het screeningsinstrument.

e-mailadres: vanhovesaskia@hotmail.com

No comments