Bilge Gün

Houthalen

PXL-Education

Onderwijs / Leraar kleuteronderwijs


Woordenschat en mondelinge taalvaardigheid stimuleren bij jonge kleuters.  
‘Hoe kan ik als leerkracht bij de jongste kleuters woordenschat en mondelinge taalvaardigheid maximaal bevorderen met aandacht voor maximale ontwikkelingskansen voor elk kind en wat betekent dit voor het taalbeleid van een school?’

We leven in een multiculturele samenleving. In de afgelopen jaren is de doelgroep voor vele scholen in ons land veranderd. Hierdoor hebben wij in ons Vlaams onderwijs te maken met een toeloop aan leerplichtige taalzwakke kleuters waardoor het taalbeleid van vele scholen niet meer van toepassing is voor de huidige doelgroep. In mijn zelfstandig project ga ik op zoek naar een aanpak om de woordenschat en mondelinge taalvaardigheid bij jonge kleuters op een succesvolle manier te stimuleren.

e-mailadres: gun.b@hotmail.be

No comments