Eindwerk: Elise Vermeiren

Elise Vermeiren

Merksplas

PXL-Tech

agro-en-biotechnologie-biotechnologie-voedingsmiddelentechnologie

Antibacteriƫle werking van laurier

olie en hydrosol

Samenvatting: De laurier is een eeuwenoude bekende die je zowel in de tuin als in je keuken kan tegenkomen. Uit de laurierbladeren kan echter ook via stoomdestillatie etherische olie en hydrosol (het aromatische water dat overblijft) worden gehaald. Om een mogelijke toepassing te vinden voor de olie en het hydrosol, moet eerst gekeken worden naar de eigenschappen ervan. In mijn bachelorproef bekijk ik of de laurier olie/hydrosol bacteriƫn kan afdoden en bij welke concentratie dit is.

e-mailadres: vermeirenelise@telenet.be

Stageplaats: Food and Dairy Applied Research Centre aan de hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden, Nederland
Website stageplaats: https://www.hvhl.nl/onderzoek/food-and-dairy-applied-research-centre

Thanks! You've already liked this