Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/a/2/0/talentenkrant.be/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Eindwerk: Isabel Pouders

Isabel Pouders – Stefanie Crommelinck

Lommel – Hechtel-Eksel

PXL-Healthcare

Vroedkunde

Vrouwelijke genitale verminking
Pre-, per-, en postnatale begeleiding

Samenvatting: Er is geen enkel voordeel verbonden aan genitale verminking, toch lopen er jaarlijks 3 miljoen meisjes het risico besneden te worden. Zij bevinden zich vooral in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Ook in België zouden er meer dan 13 000 vrouwen al slachtoffer geweest zijn van een besnijdenis. Door migratie komen Belgische zorgverleners meer in contact met deze problematiek. Wij onderzochten hoe zorgverleners best omgaan met deze problematiek tijdens de perinatale periode.

Thanks! You've already liked this