Eindwerk: Rachel Hansoul

Rachel Hansoul

Tongeren

PXL-MAD

Beeldende kunsten Grafisch ontwerp Grafische vormgeving

Klitten in mijn identiteit

Hoe etniciteit en omgeving invloed hebben op de belichaming van een identiteit

Samenvatting: Ik trachtte een nieuw perspectief te bieden aan een eenzijdig verhaal. Dit gesitueerd binnen het thema haardracht in de afro cultuur. Ik belichtte het belang etniciteit en omgeving. De rol van Westerse schoonheidsidealen door koloniale gedachtegang is hierbij groot. Ik gaf vorm aan prints die telkens onderdelen van de boodschap communiceren. Door Westerse mode als medium te gebruiken werd de boodschap toegankelijk aangezien hij letterlijk gedragen kan worden in een herkenbaar omhulsel.

e-mailadres: rachelhansoul@gmail.com

Stageplaats: Marta Veludo

 

Thanks! You've already liked this