Annelies Maex

0

Annelies Maex

Annelies Maex:

Alumnus PXL-IT, Consultant bij Open Line

Terugkijkend naar de bachelorproef, kan ik concluderen dat deze mijn schrijfvaardigheid sterk verbeterd heeft. De tips en ervaring die ik heb opgedaan komen van pas bij het schrijven van documentatie en handleidingen die geschreven worden voor Open Line en voor haar klanten. Ook mijn presentatietechnieken zijn verbeterd. Het is niet gemakkelijk om een technisch verhaal over te brengen op een niet-technisch publiek, maar door dit te oefenen wordt het steeds makkelijker. Deze ervaring gebruik ik vooral bij klanten om concepten duidelijk uit te klaren.

Na mijn opleiding heb ik het geluk gehad dat ik op mijn stagebedrijf Open Line Consultancy B.V. een aanbod kreeg. Ik kende het bedrijf, ik wist wat het werk inhield en dat ik dit werk graag wou doen. Echter had ik het wel moeilijk om een specialisatie te kiezen. Bij Open Line werken ze met verschillende partners. De opleiding Toegepaste informatica is een brede opleiding waardoor je van elk onderdeel een klein kennisgebied hebt. Uiteindelijk heb ik voor de specialisatie Microsoft gekozen, maar in praktijk heb je als consultant toch werkzaamheden in verschillende vakgebieden. Zo heb ik in projecten ook met producten van andere partners/specialisaties gewerkt zoals VMware, Veeam, Cisco, … Voor de certificeringen hou ik mij echter op dit moment nog bij Microsoft.

Tijdens mijn studentenleven aan Hogeschool PXL heb ik een fijne tijd gehad en leuke vrienden leren kennen. Naast het studeren was er genoeg ruimte voor sociale activiteiten. Zo gingen we tijdens de springuren graag op een terrasje zitten of even een ijsje eten, waar Hasselt de perfecte plek voor is.

En dit ev. aangevuld met iets wat ze zelf nog kwijt willen aan de lezer van de Talentenkrant:

Ga ervoor met al je enthousiasme en zorg ervoor dat je je werk graag doet!

Annelies Maex

Alumnus PXL-IT

Consultant bij Open Line

SiteLock