Declercq Lisse

Declercq Lisse

Declercq Lisse

Afgestudeerd in juni 2016

Master Vrije kunsten / Schilderkunst

 

“Tijdens de laatste jaren van mijn studie heb ik de ‘GYM’, het schildersatelier op PXL, niet vaak verlaten. Tijdens de vakanties kroop ik door het raam om verder te schilderen en uiteindelijk sliep ik ook op de campus in een mobilhome – voor het geval iemand zich nog afvroeg waarom die wit-blauwe bus altijd achter de GYM stond 🙂 – Een echt studentenleven in Hasselt heb ik eigelijk niet gehad. Dat was ook niet nodig, de GYM was voor ons een plaats die geen wetten kende en waar eindeloos experimenteren de norm was. (Dus, danku Ben, Lydia, onze opleidingshoofden en docenten om voor ons telkens een oogje dicht te knijpen!)

Als ik aan mijn masterproef teug denk, blijven vooral de bezoeken en dialogen van en met gastdocenten me bij. Louwrien Wijers bijvoorbeeld, die aantoonde dat ook de kunstwereld een status quo heeft, die niet precies gevolgd moet worden. Zij toonde het belang van wat er zich achter de cou-Lisse afspeelt – zowel binnen mijzelf als in de kunstwereld. Dat gaf mij inzichten over hoe ik binnen het schilderen mijn persoonlijke interesses kon uitlichten en bracht mijn werk tot een universele expressie. (Dank u Patrick, Stef en Koen!)

Aan PXL-MAD School of Arts heb ik een basis opgebouwd voor mijn huidige kunstenaarspraktijk, waaraan ik momenteel werk vanuit mijn atelier in Antwerpen.”

Op de foto:

‘Máscara’ / 40 x 50 cm / Oil on linen / 2018

 

SiteLock