Evi Hanssen

0

Evi Hanssen: Alumnus PXL-Healthcare (Verpleegkunde), Sociaal verpleegkundige BuSo De Wissel Genk

Zelfstandig thuisverpleegkundige

Enkele jaren geleden besliste ik als moeder en schoolverlater (zonder diploma) op mijn 36ste om terug te gaan studeren. Het terug studeren, de grote hoeveelheden leerstof en de verandering van ritme leken mij de zwaarste beproevingen. Die stages en bachelorproef zou ik er wel even bij doen … hoe moeilijk kon dat zijn!

Voor het afstudeerproject vanuit opleidingsvorm 21 in BuSO De Wissel hebben mijn medestudente Sigrid Bauters en ikzelf een hele weg afgelegd voor we uiteindelijk op het juiste spoor zaten. Wat een teleurstelling toen bleek dat het allemaal niet zo simpel was als het op het eerste zicht leek. Het was niet zo vanzelfsprekend om testen te vinden die geschikt waren voor het BuSO. Wij hadden bovendien als toekomstig bachelor verpleegkundigen vanuit het keuzetraject sociale verpleegkunde ook totaal geen idee wat we moesten verwachten van het buitengewoon onderwijs.

Al bij al legden we hele fijne contacten, doorkruisten heel België om scholen te gaan bezoeken en verloren ons hart aan het buitengewoon onderwijs.

We zijn best fier dat dit niet zomaar een werk is wat in de kast belandt, maar een kant-en-klaar werkinstrument waar De Wissel echt iets mee kan doen.

We hebben door deze opdracht veel respect gekregen voor het werk van de begeleiders in het BuSO. De positieve reacties die daarop volgden maakten het harde werk meer dan de moeite waard.

Ik ben de leerkrachten en directie van PXL-Healthcare enorm dankbaar voor de steun, het geduld en de kansen. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost maar ik heb ondertussen mijn droomjobs gevonden: een job in het BuSO De Wissel waar ik mijn hart verloren heb en een bijberoep als thuisverpleegkundige!

Ik zou het onmiddellijk opnieuw doen.

 

Evi Hanssen

Alumnus PXL-Healthcare (Verpleegkunde)

Sociaal verpleegkundige BuSo De Wissel Genk

Zelfstandig thuisverpleegkundige

 

SiteLock