Gommaar Gilliams

0

Gommaar Gilliams: 

Afgestudeerd in juni 2016

Master Vrije Kunsten / Schilderkunst

  • Hoe heb je jouw studentenleven ervaren aan PXL-MAD School of Arts en in de stad Hasselt?

Het studentenleven tijdens mijn masterjaar speelde zich bijna volledig af binnen de muren van het atelier Schilderkunst (GYM): intense praktijkmomenten wisselde ik af met inspirerende gastcolleges van bijvoorbeeld Cécile B Evans, David Bade en Wayn Traub, alsook verdiepende en soms ook confronterende discussies met docenten uit de masterstudio Art Vision Lab. Het werd een dolgedraaid jaar, mede door de combinatie met werk en gezin, maar dan eentje waar ik geen moment van zou willen missen hebben.

  • Waar ben je na je opleiding terechtgekomen?

Uiteindelijk is het voor mij een erg vruchtbaar jaar en een belangrijke verrijking van mijn persoonlijke en professionele praktijk gebleken: de opleiding bevatte een schat aan informatie en uitdagingen, kwam op het juiste moment en heeft meerdere nieuwe opportuniteiten opgeleverd. Enerzijds heb ik nu de mogelijkheid om les te geven binnen de hogere graad van het kunstonderwijs, daarnaast betekende het ook een gevoelige verbreding van mijn praktijk en tentoonstellingsmogelijkheden: Sofie Van de Velde, een van de externe juryleden van de afstudeerprojecten en een belangrijke galeriehoudster uit Antwerpen, toonde recent werk van me op de kunstbeurs Art Brussels, en onderhandelingen voor een tentoonstelling in het buitenland zijn lopende.

  • Is er een belangrijke les die je leerde, een ervaring die je meenam na het maken /schrijven van je masterproject?

De masteropleiding Vrije Kunsten zet onder meer in op het kritisch formuleren van een eigen standpunt, het in dialoog gaan met collega’s en het actief participeren aan het werkveld. Dit zijn meteen ook de belangrijkste lessen die ik heb weten te trekken uit deze opleiding: omgaan met diverse en soms ook tegenstrijdige meningen, zelf initiatief nemen en de vele geboden kansen effectief benutten, maar ook volharden en je eigen interesses blijven volgen.

 

Gommaar Gilliams

Afgestudeerd in juni 2016

Master Vrije Kunsten / Schilderkunst

 

Untitled (Invitations Series), 2017

120x90cm

olie, oliestick, krijt, acryl, lijm, papier op canvas.

SiteLock