Gijbels Kim

Gijbels Kim: Alumnus PXL-IT 

Wat ik erg prettig vond aan studeren aan PXL was dat er gewerkt wordt met kleine klasgroepen. Dit was erg verschillend met hoe ik studeren in Leuven (voor de eerste 2,5 jaar althans ervaren heb). Het voordeel (of misschien voor sommige  een nadeel ;)) aan die kleine klasgroepen waren de nauwe contacten met de lectoren, die al heel snel je naam kende. Ook het feit dat er zeer nauw samengewerkt wordt met de arbeidsmarkt ervaarde ik als een zeer groot pluspunt, zo wist ik namelijk zeker dat wat ik leerde erg nuttig zou zijn op de werkvloer. De vele projecten waarbij er samengewerkt werd met externe bedrijven waren daarvoor een kers op de taart.

Dat het centrum van Hasselt op wandelafstand ligt vind ik ook een groot pluspunt. Zo herinner ik me nog dat we een aantal keer na de examens met de klas iets waren gaan drinken, of die keer dat we voor de deadline van het .NET project in het eerste jaar in de bibliotheek van Hasselt aan het werken waren en we duidelijk niet de enige waren met dit idee.

De wereld van IT staat nooit stil, je moet steeds blijven leren! Mijn onderzoeksopdracht bestond er uit om de verschillende emotieherkenningssoftware te scoren en te vergelijken. Tegen het einde van mijn stage dacht ik wel dat ik alle software met elkaar vergeleken had, maar op de proefpresentatie kwam ik er achter dat er nog maar net een nieuwe tool gereleased was geweest die ook nog eens heel goed bleek te zijn ook!

Na mijn opleiding ben ik bij Info Support, een consultancy bedrijf gelegen in Mechelen terecht gekomen. Daar heb ik eerst nog een bijkomende opleiding van 2,5 maanden gehad met nog 5 andere startende collega’s in Nederland (de hoofdzetel van Info Support is gelegen in Veenendaal). Na die 2,5 maanden ben ik op een project voor ING terecht gekomen, waarbij we nauw samenwerken met een Roemeens team. Dit houdt ook in dat we een aantal keer per jaar op bezoek gaan bij onze Roemeense collega’s om de communicatie aan te scherpen.

Naast het projectwerk is Info Support ook actief met het geven van trainingen aan andere bedrijven. In september ga ik voor het eerst zelf een training geven (Polymer) voor ING medewerkers. Het is dus zeker wel een afwisselend gegeven!

Kim Gijbels

 

SiteLock