Raskin Sanne

Raskin Sanne

Raskin Sanne: Alumnus PXL-Social Work, Maatschappelijk werkster, OCMW Hasselt

Ondanks het feit dat mijn studententijd een heel zware periode was, kijk ik er ook met een heel goed gevoel op terug. Zowel PXL als de stad Hasselt zelf zorgen goed voor hun studenten waardoor iedereen zich er dan ook meteen thuis voelt. PXL voelt nog steeds als thuiskomen aan.

Het werkveld is zodanig divers dat de opleiding minstens evenveel diversiteit bevat. We worden dan ook klaargestoomd voor de volledige breedte van het werkveld. Hiervoor wordt er ons een breed scala van vaardigheden aangeleerd. Deze vaardigheden zullen ons in het werkveld maken tot de hulpverlener die we zijn. De diversiteit van de opleiding sprak mij zodanig aan dat ik ervoor gekozen heb om bij het OCMW van Hasselt te gaan solliciteren. Een jaar later werk ik nog steeds bij het OCMW van Hasselt en ga ik nog steeds met evenveel enthousiasme de uitdagingen van het OCMW aan.

Het laatste academiejaar en dan vooral de laatstejaarsstage in combinatie met de bachelorproef neemt heel jouw leven in beslag. Er wordt van ons verwacht dat we hier volledig zelfstandig onze weg in zoeken. Dit zorgt voor een beangstigend gevoel omdat we de veilige haven die PXL vormt voor een eerste keer, deels, moeten verlaten. De voldoening is des te groter wanneer je dit laatste obstakel positief kan afronden. Door het schrijven van mijn bachelorproef heb ik vooral geleerd dat hard werken altijd beloond wordt en dat je meer kan bereiken dan je jezelf ooit voor ogen hebt gehouden.

Jullie hebben de eindmeet gehaald en staan, terecht, te glunderen met jullie diploma. Een welverdiende proficiat hiervoor! Een nieuwe uitdaging op academisch vlak of de eerste stappen in het werkveld, de wereld ligt op dit moment aan jullie voeten.

Sanne Raskin

SiteLock