Tim Geebelen

0

Tim Geebelen: Alumnus PXL-Social Work, Maatschappelijk werker, OCMW Hasselt

Wanneer ik terugblik naar mijn studentenperiode aan Hogeschool PXL, wat echter maar een klein jaartje geleden is, dan kan ik niet anders dan met een tevreden gevoel terugkijken naar deze drie jaren.  Ik voelde en voel me nog steeds thuis op PXL en de stad waarin deze gelegen is. Ik vermoed dat dit ook de reden is dat ik in Hasselt ben blijven steken. Ondanks de dagelijkse ‘verre’ verplaatsing werk ik sinds een jaar bij het OCMW van Hasselt. Het werk blijkt een hele uitdaging, maar dit maakt het interessant.

Doorheen mijn opleiding heb ik de kans gekregen om verschillende vaardigheden en attitudes aan te leren of op punt te stellen. Als student maatschappelijk werk kom je met allerlei zaken in aanraking, omdat ons werkveld zo breed is en niet te vergeten de heterogeniteit van onze cliënten. Een van die zaken waarmee je als student in aanraking komt is de alom bekende, (lees gevreesde) bachelorproef.  Ook ik heb het ‘genoegen’ gehad om deze te schrijven. Net zoals veel van mijn junior-collega’s was dit het orgelpunt van onze 3 jaar durende beproeving. Je start met een onderwerp, waarna je als het ware gekatapulteerd wordt door de resterende maanden van je opleiding. De combinatie van het schrijven van je bachelorproef en je laatstejaarsstage vergt veel van je tijd, (sociaal) leven… Maar als je na al de bloed, zweet en tranen je eindproduct in je handen hebt, dat gevoel is onbetaalbaar. Hier heb je naar toe gestrest, gebeefd en gewerkt. Iets waar elke student trots op mag zijn. En dat is een belangrijke les die ik heb geleerd, je moet het maximale uit je traject halen. Dit geldt niet enkel voor je studies, maar ook voor je toekomst.

Als laatste wil ik jullie allemaal proficiat wensen met het voltooien van jullie traject bij Hogeschool PXL. Ik kan me voorstellen dat het een hele rit is geweest, maar jullie hebben het gehaald. Vergeet niet om stil te staan bij wat jullie bereikt hebben.

Er staan nog veel nieuwe uitdagingen op jullie te wachten, maar vertrouw op jullie hart en intuïtie. Op een of andere manier weten zij wat jullie echt willen worden.

Tim Geebelen

Alumnus PXL-Social Work

Maatschappelijk werker

OCMW Hasselt

SiteLock